26.06.2007, Hürriyet Gazetesi

BAŞKENT'İN EĞİTİM DEVİ ERZURUM'DA ATAK YAPTI

Başkent'in Eğitim Devi Erzurumda Atak YaptıDünyanın en başarılı üniversiteleri arasında yer alan Bilkent, bir süper projeye daha imza atıyor.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Özel Bilkent Erzurum Lisesiyle öğrencilere eğitim imkanları sağlamanın yanı sıra şehre sosyal yenilikler de sunacaklarını söyleyerek, “Lisenin çok amaçlı salonu Eylül ayında tamamlanır tamamlanmaz dünyaca ünlü sanatçılar Bilkent Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde burada konserler vermeye başlayacaklar” dedi.

Prof. Dr. Ali Doğramacı, doğuda açacakları ilk okul olan Özel Bilkent Erzurum Lisesi’nin Eylül ayında tamamlanacağını söyledi. Bu sene 100 öğrenci alacaklarını, ancak doğuda açacakları diğer okulların 1000 öğrenci kapasiteli olacağını belirten Doğramacı, okulun kütüphanesi, çok amaçlı spor salonu ve konser salonunun olacağını anlattı.

Prof. Dr. Doğramacı, Özel Bilkent Erzurum Lisesi’ne 867 öğrencinin başvuruda bulunduğunu söyleyerek, içlerinden seçilecek 100 öğrencinin Bilkent Üniversitesine çağrılacağını ve burada 2 ay süreyle hazırlık sınıfı için eğitim alacaklarını kaydetti.

Özel Bilkent Erzurum Lisesiyle öğrencilere eğitim imkanları sağlamanın yanı sıra şehre sosyal yenilikler de sunacaklarını bildiren Doğramacı, “Lisenin çok amaçlı salonu Eylül ayında tamamlanır tamamlanmaz dünyaca ünlü sanatçılar Bilkent Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde burada konserler vermeye başlayacaklar. Erzurum’a her ay “Bilkent Konserleri”nin gideceğini söyleyen Doğramacı, “Dünyanın Türk ve yabancı seçkin müzisyenleri de çok amaçlı salonda Pazartesi konserleri verecek” dedi.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün de liseyle birlikte açılacağını söyleyen Doğramacı, ilköğretim sınıflarını da yaklaşık 3 sene sonra açacaklarını, ilköğretim için de öğretmen yetiştirmelerinin gerekli olduğunu kaydetti.

Doğramacı, “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmenleri yetiştirme iznimizi bu sene almayı ümit ediyoruz. O izni almadan öğretmen yetiştirmek mümkün değil. Bu normal öğretmen yetiştirme programının dışında, ötesinde” diye konuştu.