26.10.2009, Hürriyet Gazetesi - Ankara

Bilkent'te Cumhuriyet Koşusu

GENCİ YAŞLISI KOŞUDA BULUŞTU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Bilkent Üniversitesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Koşusu 15. kez büyük ilgi gördü. Doğu Kampus Göleti'nden başlayıp kampus içerisinde 3,5 kilometrelik bir parkurda düzenlenen yarış Merkez Kampus Spor Salonu'nda son buldu. 44'ü kadın, 127'si erkek toplam 171 kişinin katıldığı büyük organizasyonda, yaş gruplarına göre 7 kategoride değerlendirme yapıldı. Pusetteki bebekler bile madalya ile ödüllendirildi.
Yarışmanın ardından Merkez Kampus Spor Salonu'nda düzenlenen törenle dereceye girenlere madalyaları verildi. Törenin ardından organizasyona katılan herkese Bilkent Üniversitesi baskılı tişörtler hediye edildi.

Organizasyonla ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Bilkent Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Daire Başkanı Dr. Hayri Özkan, 'Biz Bilkent olarak spor aktivitelerini bir araç olarak kullanarak öğrencilerimize, personelimize sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmaya çalışıyoruz. Geleneksel olarak düzenlediğimiz ve bu yıl 15'incisini gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Koşusu'yla cumhuriyetimizin adını sporla vurgulamaya çalışıyoruz.' diye konuştu.