27 Nisan 2006, MİLLİYET

Hasretim Nobel

Bilkent Ünivrsitesi’nde kendisine en küçük Türk bayrağı hediye edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Benim hasretim, ilk Nobel Ödülü’nü almak” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsü’nde saç telinin 300’de 1’i büyüklüğünde olan Türkiye’nin en küçük Türk bayrağı hediye edildi. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bayrağın orijinali ile büyütülmüş hali tablo olarak Erdoğan’a verildi. Erdoğan bayrağı aldıktan sonra, “Benim hasretim şu, ilk Nobel Ödünülü’nü ne zaman alacağız?” dedi.

Bilkent Üniversitesi kurucusu Dr. İhsan Doğramacı, dün evinde Erdoğan’a öğle yemeği verdi. Yemeğin ardından Nanoteknoloji Enstitüsü’nü ziyaret eden Erdoğan’a, saç telinden 300 kat daha küçük boyutta bir Türk bayrağı , fizik bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr Ahmet Oral tarafından hediye edildi.

700 nanometre büyüklüğünde olan bayrak Türkiye’nin en küçük Türk bayrağı özelliğini de taşıyor. Nanometrenin, metrenin milyarda biri büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Doğramacı’ya Teşekkür
Doğramacı’ya teşekkür eden Erdoğan, “Bu kararlı adımları atmamış olsaydı Türk bilim dünyasında adeta bir marka durumunda olan Bilkent Üniversitesi’ni kazanamayacaktık. Bilim dünyası rekabeti kazanamayacaktı. Az önce nanoteknolojinin ülkemizdeki şu anda ürünü müstesna olan bayrağımızın en küçük ölçekteki yapımını görmeyecektik. Benim hasretim şu, ilk Nobel Ödülü’nü ne zaman alacağız? Şimdi bunun beklentisi içindeyiz. Hocalardan, üniversitelerden bunun çalışmalarını istiyoruz” dedi.