27.07.2006 Hürriyet ANKARA

ŞAMPİYON AİLENİN TERCİHİ BİLKENT

Geçtiğimiz yıl ÖSS’de çocukları Ersin’in ilk yüze girmesinin ardından Yetişir ailesi, aynı mutluluğu bu yıl da yaşadı. Ersin Yetişir’in kardeşi Filiz Yetişir de bu yıl sınavda ilk 100’e girmeyi başardı.

Konya’da yaşayan Ersin Yetişir, geçen yıl Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni kazanırken, kardeşi Filiz Yetişir de aynı bölümü tercih edecek. Bu bölümü seçmesinde ağabeyinin etkisinin olduğunu kaydeden Filiz Yetişir, “Ağabeyime sordum Bilkent Üniversitesi’nin güzel bir yer olduğunu söyledi” dedi.

Anne Nebahat Yetiş de, “Çocuklarımın ikisi de çok başarılıdırlar. Babası ve ben onlara güveniyorduk. Böyle bir derece bekliyorduk. Bizim için pek sürpriz olmadı ama akrabalarımız ilk yüzü pek başarılı bulmadı onlar ilk 10 bekliyordu” dedi. Baba Ramazan Yetiş ise, “Memurun en önemli sermayesi çocuklarıdır. Çocuklarımızı okuttuk çok mutluyuz bizim için en önemlisi onların başarılı olmasıdır” diyerek mutluluğunu dile getirdi.