27.12.2008, Anayurt Gazetesi

Bilkent, engelleri kaldırdı

Bilkent, engelleri kaldırdıBilkent Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi, Mezunlar Derneği ve Mezunlar Merkezi işbirliği ile Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nde "Görme Engelliler Çalışma Odası" düzenlenen törenle açıldı.

Açılışını Rektör Yardımcısı Kürşat Aydoğan ile Bilkent Üniversitesi mezunlarından İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi müzik okutmanı Yusuf Dumlupınar'ın yaptığı odada, görme engelli gençler bilgisayarların özelliklerini test etti.

Aydoğan, üniversitede engellilik bilincini geliştirmeye, engelliler için kampus hayatını kolaylaştırmaya çalıştıklarını anlattı.

Kampüse 2000 yılından sonra yapılan tüm binalarda engellilerin düşünüldüğünü kaydeden Aydoğan, görme engelliler için oluşturulan çalışma odasının da bu anlamda önemli olduğunu söyledi. Üniversitede 3'ü az gören 5 görme engelli öğrencinin eğitim aldığını kaydeden Aydoğan, odadan üniversite öğrencileri dışındaki görme engellilerin de yararlanabileceklerini bildirdi. Aydoğan, engellilerin Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'ndeki veri tabanına da bu oda sayesinde rahatça ulaşabileceklerini ifade etti. Kendisi de görme engelli olan Yusuf Dumlupınar da engellilerin teknolojik yeniliklere ulaşmaları açısından sivil toplum kuruluşlarına önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Dumlupınar, engellilerle çalışan kuruluşların eğitimli öğretmenlerle bilgisayar konusunda eğitim verebileceklerini dile getirdi.

Bilkent Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi, Mezunlar Derneği ve Mezunlar Merkezi işbirliği ile oluşturulan odada görme engelliler istedikleri bir kitabı taratarak, dinleyebiliyor. Odada ayrıca görme engelliler için uygun tekniklerle donatılmış 2 bilgisayar bulunuyor.