29 Mayıs 2005, İstiklal

Bilkent Gençlik Korosu’na Büyük Ödül

Bilkent Gençlik Korosu,Bulgaristan’ Da Düzenlenen XXVIII. Uluslararası Mayıs Koro Yarışması,Prof. Georgi Dimitrov Varna 2005 ‘te Aralarında 2büyük Ödül’ ün de Bulunduğu 4 Ödül Kazandı.

19-23 Mayıs 2005 Tarihlerinde Düzenlenen Yarışmada Bilkent Gençlik Korosu, Büyük Ödül ‘Grand Prix’ (tüm kategorilerde birincilik) Birincilik (karma korolar kategorisinde) ve en iyi yorum(Bulgar kompozitörlerin eserlerinin yorumu) ödüllerini kazanırken, şef Elena Puşkova Hristova da en iyi Bulgar Koro Şefi ödülüne layık görüldü.

Avrupa Büyük Ödülüne (European Grand Prix) üye altı yarışmadan biri olan Varna ”Mayıs” koro yarışmasına bu yıl 4 kategoride 26 ülkeden 62 koro başvurdu. Dünyanın en iyi korolarının bile ön elemeyle kabul edildiği, EUROPA CANTAT üyesi de olan Varna Yarışmasına, bu yıl 10 ülkeden 23 koro katıldı.

Bilkent Gençlik Korosu, Dünya Koral Müziğinin en önemli isimlerinden oluşan 11 kişilik uluslararası jürinin büyük beğenisini toplayarak,tüm kategorilerin birincileri arasında düzenlenen yarışmada da birinci seçilerek GRAND PRİX’ ( büyük ödül) ile taltif edildi.

Fransa ‘dan Christian Balandras, İtalya’dan Andrea Giorgi, Guilio Monaco, İrlanda ‘dan John Fitzpatrick,Türkiye’den Gökçen Koray, Bulgaristan’dan Prf.Milko Kolarov, Anna Belcheva, Zaharina Milkova-Nikitasova, Teodora Pavlovich,İspanya’dan Enrique Azurza, Macaristan! Dan Peter Erdei’den oluşan yarışma jürisi, Bilkent Gençlik Korosu’nu repertuarı zengin,dinamik ve yaratıcı bir sanat topluluğu olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz yıl Fransa’da ‘Florilege Vocal De Tours Yarışması’nda ikincilik: 2003 yılında Yunanistan’da ‘Preveze Koro Yarışması’nda birincilik ve altın madalya kazanan Bilkent Üniversitesi Müzik Ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden oluşmakta..

Şef Elena Puşkova Hristova da performansıyla,yarışmada En İyi Bulgar Koro Şefi ödülüne layık görüldü.1986 yılında kurulan koro,çalışmalarını 1998 ‘den bu yana şef Elena Puşkova Hristova ve Lubomira Alexandrova ile sürdürmektedir.