21 Nisan 2003 , Sabah Gazetesi

BİLKENTLİ ÖĞRENCİLERDEN "TOPLUMSAL DUYARLILIK" DERSİ

Hepinize Helal Olsun!

Bilkent'te okuyan 80 öğrenci, hafta sonları, gecekondu bölgelerindeki okulların yoksul öğrencilerine ders veriyor, sosyal etkinlikler düzenliyor.

Yaşıtları
haftasonunda dinlenmeyi ya da eğlenmeyi tercih ederken Bilkent Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, yoksul öğrencilerin eğitimine katkı yapmak için çabalıyor.

17 Ağustos 1999'da yaşanan Körfez Depremi'nin ardından harekete geçen Bilkentli öğrenciler, gruplar halinde Kaynaşlı'ya giderek bölgede işlere yardımcı oldu. Bunun arkasından gelen süreçte öğrencilerin faliyetleri devam etti ve 2000 yılından itibaren kurumsal bir görünüm aldı.

Kendi deyimleriyle "potansiyellerini" fark eden öğrenciler, 8 ayrı proje üzerinde çalıştılar. Adını "Toplumsal Duyarlılık Projesi" koyan öğrencilere, üniversite yönetimi de destek verince ortaya birbirinden güzel projeler ve çalışmalar çıktı. Bunlardan biri de, üç yıldır devam eden Mamak, Altındağ, Çankaya bölgelerindeki devlet okullarında hafta sonları ders vermek ve sosyal etkinlikler düzenlemek oldu. Altmışevler Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda ders veren Bilkentli öğrencilerin sorumlusu Burak Yılmaz, amaçlarının dershane gibi çalışmak olmadığını söyledi.

GÖNÜLLÜ HİZMET

Özellikle gecekondu bölgelerindeki okullara gittiklerini belirten Yılmaz, "Gecekondu semtlerindeki okullarda, yoksul öğrencilere ulaşmaya çalışıyoruz. Hafta sonları onların bulunduğu okullara, Bilkent öğrencileri olarak gönüllü geliyoruz." dedi.

7 ayrı okulda, 80 kişilik kadro ile ders verdiklerini belirten Yılmaz, özellikle matematik, fen, İngilizce ve Türkçe konularında öğrencilere yardımcı olduklarını söyledi. Temel ilkelerinin topluma hizmet olduğunu belirten Burak Yılmaz, "Biz öğrenci kardeşlerimizi sınavlara değil; hayata hazırlıyoruz. Sosyal etkinliklerle, satranç, go yarışmaları, gazete, tiyatro, drama sınıflarıyla onların birbirleriyle ve toplumla iletişimini geliştirmeye çalışıyoruz. Havalar güzel olduğu zaman da geziler düzenliyoruz." dedi.

10 HAFTALIK DERS PROGRAMI

Ders vermeye gittikleri yerlerde öğrencilerin özellikle sözlü ve yazılı iletişim kurmakta problem çektiklerini belirlediklerini kaydeden Burak Yılmaz, her okulda 10 haftalık bir ders programı uyguladıklarını söyledi.