23.05.2003, Gazete Ankara

Bilkent Üniversitesi'ne "bilgisayar ödülü"

Microsoft Türkiye tarafindan dezenlenen Ulusal.NET Proje yarışmasında Bilkent Üniversitesi büyük başarı kazandı. Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Görken Pamuk, Anıl Öztuncer ve Uğurcan Karayel, geliştirdikleri “Gezgin Anket” sistemiyle 34 proje arasında üçüncü oldu.

MOSSY (Mobile Survey System-Gezgin Anket) adı verilen proje gezgin kullanıcıların cep bilgisayarları vasıtasıyla anket düzenleyebilmelerine ve düzenlenen bir ankete katılabilmelerine olanak sağlıyor. İstanbul'da gerçekleşen yarışmada, başvuruda bulunan 60 projeden 34'ü yarışmaya değer bulundu. Jüri, önce 34 proje arasından en iyi 10 taneyi seçti daha sonra da 22 jüri üyesi ilk elemeyi geçen bu 10 proje arasından en iyi ilk üç projeyi belirledi.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Körpeoğlu tarafından danışmanlığı yapılan proje, Microsoft'un yeni .NET platformu kullanılarak geliştirildi. Elde edilen sistem hem masaüstü hem cep bilgisayarlarından çalışabiliyor.