31.05.2007, Milliyet Gazetesi

“EN BÜYÜK ÖDÜLÜM”

"En büyük ödülüm"TBMM Onur Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. İhsan Doğramacı, TBMM’de düzenlenen bir törenle ödülünü aldı. Doğramacı, bu ödül daha önce aldığım hiçbir ödülle yarışamaz” dedi. Bakanlar, milletvekilleri, sanatçılar, eğitim camiasından temsilciler ve Doğramacı ailesinin katıldığı törende, Doğramacının 92 yıllık yaşamından kesitler sunuldu. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, odun ışığında ders çalıştıkları günlerden, lazer kullanır hale geldiklerini vurgularken, Doğramacı’nın kurduğu Hacettepe Üniversitesi’nin sağlıkta yeni bir çağ açtığını söyledi.

Törende, Doğramacı’nın eşi Ayser Doğramacı, kızı Şermin Savaşçı, oğulları Osman Doğramacı ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı da hazır bulundu.

Törende, Doğramacı’yı aday gösteren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de övgü dolu bir konuşma yaparken, TBMM Başkanı Bülent Arınç da “Onur ve gurur verici bir mesleki başarıya sahip Sayın Doğramacı, yıllarca unutulmayacak çalışmalar yapmıştır” dedi.

Oğullarının yardımıyla çıktığı sahnede ödülünü Arınç’tan alan Doğramacı’ya, bir heykelcik, şilt ve 25 bin YTL para ödülü verildi. Arınç para ödülünün de eğitime gidebileceğini söyleyince Doğramacı, “Bunu saklayacağım” karşılığını verdi. Törende duygulu bir konuşma yapan Doğramacı şunları söyledi: Yürek dolu olunca, dil lal olurmuş. Uzun süren yaşamım boyunca çeşitli ödüller aldım. Bu ödül onların hiçbirisiyle yarışamaz. Bu ödül bu milletin mümessili olan Meclis adına bana verildi. Bundan büyük ödül olamaz, hayal edilemez. Başarılarımda anne ve babamın rolü büyüktür. Kendilerini şükranla yad ediyorum.”