31.07.2006 Sabah ANKARA

BİLKENT İŞLETME “DÜNYA LİGİ”NDE

Bilkent Üniversitesi, işletme eğitimindeki kalitesini uluslararası düzeyde belgeledi. Merkezi ABD’de bulunan ve kendi alanında dünyanın en prestijli akreditasyon kuruluşu olan The Association to Advance Collegiate Schools fo Business (AACSB), Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne akreditasyon belgesi verdi. İşletme eğitiminde kaliteye işaret eden bu akreditasyona, dünyadaki işletme fakültelerinin yaklaşık yüzde 15’i sahip. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ise Türkiye’nin akredite olmuş ilk ve tek işletme fakültesi olma özelliğini taşıyor.

AACSB, dünyada işletme eğitiminin kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Akredite olmuş fakülteler, kaynaklarını misyonları doğrultusunda kullanmayı, yaptıkları araştırmalarla işletme alanına katkıda bulunmayı, güncel eğitim programları sunmayı, yüksek kaliteli eğitim vermeyi, öğrenciler ile öğretim üyeleri arasında sağlıklı bir iletişim sağlamayı ve belirli eğitim hedeflerine ulaşmış mezunlar vermeyi taahhüt ediyor. Akreditasyon, hem fakültenin bu taahhütleri yerine getirebilecek kapasitede olduğunun altını çiziyor, hem de fakülteyi sürekli olarak izleyerek misyonuna uygun davrandığını onaylıyor.

Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Erkut, elde ettikleri başarıyı “İşletme eğitiminde dünya ligine girmiş durumdayız” sözleriyle değerlendirdi. Akreditasyon belgesinin Türkiye’deki işletme eğitiminin kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacağını ifade eden Erkut, şöyle dedi: “Ülkeminizin önde gelen işletme fakültelerinin de aynı yoldan yürüyüp, en kısa zamanda bu prestijli noktaya ulaşmak isteyeceklerini düşünüyorum. Akreditasyon sadece bir ölçüm ve değerlendirme süreci değil, fakültelerin kendilerini ayrıntılı biçimde inceleme ve eksiklerini giderme fırsatı buldukları bir dönem. Bunun sonucunda Türkiye’deki işletme eğitimi uluslararası standartları yakalayacaktır.”