25.12.2003,
TEMPO (Haftalık Dergi)

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 17 yaşında

‘Önemli olan farklı bilimsel ve sanatsal özgürlük paydasında birleşerek öğrencileri zenginleştirmek.’ Doç. Dr. Işın Metin:

Amaç, toplu başarıyı sergileyebilmek.

Doç. Dr. Işın Metin, ‘Fakültemiz ve TEMPO, kendi alanlarında yarattıkları farklılıkla, birlikte büyüyor’ diyor.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi de TEMPO dergisinin yaşıtlarından.

Klasik Batı Müziği eğitimi veren fakülte, gerekli akustik ortam, ses yalıtımına sahip 200’ü aşkın derslik ile orkestra, koro, sahne dersi gibi toplu-sanatsal ders ve çalışmalara uygun stüdyolardan oluşan binasıyla alanında farklılaşıyor. Fakülte binasında 140 oda, öğrencilerin tamamen ders dışı bireysel çalışmalarına ayrılıyor. Üniversitenin geniş kütüphane müzik arşivi de öğrencilerin çalışmalarını kolaylaştırıyor. Amaçlarının bireysel başarıya dayalı yıldız yaratmak değil, toplu başarı sergilemek olduğunu söyleyen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Vekili Yard. Doç. Işın Metin, ‘Fakültemiz ve TEMPO, kendi alanlarında yarattıkları farklılıkla, birlikte büyüyor. Fakültemizde çeşitli ülkelerden hocalarımız var. Önemli olan, farklı ülkelerden, farklı eğitimlerle gelen hocaların, burada bilimsel ve sanatsal özgürlük paydasında birleşerek öğrencileri zenginleştirmeleri. Ders dışında öğrencilere çalışabilecekleri odalar tahsis ettik. Bu odalar günün 24 saati açık. Öğrenciler serbestçe çalışabiliyor.’diyor.