4 Mayıs 2000, Sabah Gazetesi


“Eğitim Ağır Ama Kaliteli”

Ekin Türesay (İşletme): Bilkent’in çok farklı bir üniversite olduğuna inanıyorum. Sınıf mevcudu az. Dolayısıyla öğretmenler, öğrencileri tanıyor. Motomot kuralları olan bir üniversite değil, esnek bir yapısı var.

Cömert Kural (Fizik): Bilkent’e gelmek isteyen öğrenci önceden üniversiteye gelsin, bölüm hakkında bilgi alsın. Aksi halde aradığını bulamayabilir, biraz zorlanabilir. Eğitimi ağır ama kaliteli.

Hande Kural (İşletme): Çok büyük bir rekabet ortamındayız. Herkes çok çalışıyor. Gelecekleri garantide olan insanlar burada toplanıp eğlendikleri sanılmasın. Dersler çok önemseniyor. Bütün derslerde doluluk oranı yüzde 80’in üzerinde. Türkiye’de başka bir üniversitede böyle bir eğitim alabilceğime inanmıyorum…

…“Beyin Göçünü Tersine Çevirdik”
Prof. Dr. Ali Doğramacı, beyin göçünü tersine çevirdiklerini belirterek, “Hocalarımızın asgari yüzde 85’i yurt dışındayken Bilkent’in teklifi üzerine Türkiye’ye dönmüştür” dedi. Üniversitelerin yaptığı hizmetlerin çalışma arzularının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Doğramacı, “Bilkent Senfoni Orkestrası, Türkiye’nin ücra köşelerine gider, bedava çok sesli müzik konserleri verir” diye konuştu.

Prof. Doğramacı, vakıf üniversitelerine yönelik eleştirilere değinirken de, “Üniversiteler tek tip olmamalı, çeşitli olmalı. Üniversite içinde de öğrencilere çeşitlilik verilmeli. Çünkü her öğrencinin ihtiyaçları aynı değildir. Herkes kendisine en uygun eğitim ortamını bulabilmeli”…
 
| Ana Menu | E-Posta | Bilkent Üniversitesi Ana Sayfası |