10 Aralık 2003, Sabah - Günaydın Gazetesi

Kudret, Dünyaca ünlü kemancılarla yarışıyor

Kemancı baba ile piyanist annenin 14 yaşındaki oğulları Kudret Amrahov, henüz 8 yaşındayken Rotary International Genç Yetenekler, Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu, 10 yaşına geldiğinde ise F. Mendelssohn’un Keman Konçertosu’nu ilk kez orkestra ile seslendirdi.

Paris ‘Millenium’ konserinde dünyaca ünlü sanatçılar Barbara Hendrix ve şef Zubin Mehta ile konserler veren Kudret, ABD, Rusya ve İtalya’dan bütün masraflarının karşılanması önerisiyle eğitim daveti aldı. İki yıl once ABD’deki seminere davet edilen Amrahov, Manhattan School of Music’te burslu olarak bir yıl eğitim gördükten sonra Türkiye’ye döndü. İhsan Doğramacı Özel İlköğretim Okulu’nu geçen yıl bitiren genç müzisyen, aynı üniversitenin ‘Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’ne devam ediyor.

Her Şeyi Babamdan Öğrendim

Müzikle iç içe olan Amrahov ailesinde baba Elşad Amrahov kemancı, anne Hatıra Amrahov ise piyanist. Kudret’in kız kardeşi Meral de annesi gibi piyano çalıyor. Keman çalmaya 6 yaşında başlayan Kudret ise babasını örnek aldığını ve hep onun gibi olmak istediğini söylüyor.

İtalya’da düzenlenen 10’uncu Uluslararası Andrea Postacchini keman yarışmasına katılarak jüri özel ödülünü alan Kudret, bu yarışmada dünya sahnelerinde de extra çalınan ‘Ernst’in ‘The Last Rose of the Summer’ adlı eserini çaldı. Kudret, o anki duygularını anlatırken aynı heyecanı duyarak, ‘Herkes büyük şaşkınlık yaşadı, bundan sonra daha zor eserleri çalarak, dünyaca tanınan bir sanatçı olmak istiyorum’ diyor…